SASA olarak, sağduyulu iş uygulamalarının geliştirilmesi, hayata geçirilmesi ve kamuoyuna açıklanması için gönüllü bir liderlik platformu olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi girişimine katıldığımızı sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.
SASA, bu duyuru ile hepimizin istediği o dünyayı yaratmak için küresel ölçekte sağduyulu iş faaliyetleri için harekete geçmeye kendini adamış diğer binlerce şirketin arasına katılmaktan gurur duyuyor.
BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, tüm dünyadaki şirketlere, operasyonlarını ve stratejilerini, insan hakları, çalışma, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında evrensel olarak kabul edilmiş on ilkeyle uyumlu hâle getirmeleri ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarında (SKA'lar) somutlaştırılan BM hedeflerini ve sorunlarını desteklemek için harekete geçmeleri çağrısıdır.
2000 yılında başlatılan UN Global Compact, 160'tan fazla ülkede 15.000'den fazla şirket ve 3.000'den fazla ticari olmayan imza sahibi ve 70'ten fazla Yerel Ağ ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimidir.
Bu girişimin katılımcılarından biri olarak, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi web sitesinde https://www.unglobalcompact.org/what-is-gc/participants/155456 adresinde yer alan profilimizi ziyaret etmenizi ve en son sürdürülebilirlik çalışmalarımız hakkında daha fazla bilgi edinmenizi tavsiye ediyoruz.
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin On İlkesi, iş dünyasının insan hakları, çalışma, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki temel sorumluluklarını göz önüne alır. Önemli BM Deklarasyonları ve Sözleşmelerinden edinilen bu belgeler, sağduyulu iş dünyası için normatif bir otorite niteliğindedir. Şirketler, On İlkeyi stratejilere, politikalara ve prosedürlere entegre ederek ve bir dürüstlük kültürü oluşturarak, insanlara ve gezegene karşı temel sorumluluklarını sürdürmenin yanında, uzun vadeli başarı için zemin hazırlıyor.