Erdemoğlu Holding bünyesinde tekstil ve kimya alanında üretim yapan SASA, ürün geliştirme ve Ar-Ge'ye yıllık 3 milyon dolarlık kaynak ayırıyor. SASA Genel Müdürü Mehmet Şeker, Ar-Ge sonucu geliştirdikleri ürünlerin kayda değer bölümünü Avrupa pazarına sunduklarını söyledi. $eker, özel polimerler ve tekstil alanında ürün ve proses geliştirme faaliyetleriyle global pazarda rekabetçi bir konuma geldiklerini ifade etti. Aynca kısa vadede yapacakları elyaf, poy ve tekstürize hat yatırımlarında son teknolojileri kullanacaklarını belirten Şeker, "Yeni hatlarla birlikte üretimde daha az enerji tüketip verimliliği ve üründe katma değeri artırmayı hedefliyoruz" dedi.
Faaliyetlerinde Ar-Ge çalışmalarının önem taşıdığını söyleyen Mehmet Şeker, "Firmamız, içinde bulunduğu sektörün rekabetçi ve hızlı değişen koşullarında, müşteri ve pazar ihtiyaçlarını detaylı değerlendirip, sahip olduğu teknik olanakları ile birleştiriyor. SASA, edindiği bilgi birikimi ve teknolojiyi, yeni iş fırsatları oluşturmak amacıyla kullanıyor" diye konuștu. Polyester ürünlerinde yurt içinde öne çıkan tedarikçiler arasında yer aldıklarını anlatan Şeker, "Polyester elyafta yurt içinde kayda değer pazar payımız bulunuyor. Ozel polimerler ve kimyasallar grubunda üretimin yüzde 65'ini ihraç ediyoruz. Almanya başta olmak üzere, Avrupa ülkeleri başlıca ihracat pazarlarımızı oluşturuyor. Bununla birlikte Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetleri de büyüme potansiyeli gördüğümüz hedef pazarlarımız arasında, Yurt içinde de kayda değer potansiyel görüyoruz" dedi. Yaptıkları büyük ölçekli yatırımlarla polyester üssü haline gelmeyi hedeflediklerini vurgulayan Şeker, "Giderek gelişen ve tüketimi artan hedef pazarlarımızda başlıca tedarikçi haline gelmek istiyoruz" diye konuştu.
"2015 yılından itibaren yatırım atağına başladık”
SASA'nın global pazarda hızla artan polyester elyaf ve iplik ihtiyacını karşılamak amacıyla 1966 yılında Adana'da kurulduğunu hatırlatan Mehmet Şeker, firmanın 2015 yılında, çoğunluk hisselerinin satın alınmasıyla Erdemoğlu Holding bünyesine katıldığı bilgisini verdi. Bu satın almanın ardından bölgenin polyester üssü haline gelebilmek amacıyla, yatırım atağına başladıklarını belirten Şeker, yaptıkları yatırımlarla sektördeki öncü rollerini sürdürdüklerini vurguladı.
304 bin metrekarelik arsa aldı
Yıllık 350 ton kapasitesi ve yaklaşık bin 300 çalışanı bulunan SASA'nın ana üretim tesisinin Adana'da bulunduğunu anlatan Şeker, "Yaklaşık 950 bin metrekare alana kurulu merkez fabrikamızınyamı sıra, İskenderun'da 67 bin metrekare alanda tank sahası ve dolum tesisimiz bulunuyor.
Buraya gelen hammaddeler, karayolu ile Adana'daki ana üretim tesisine taşınıyor" dedi. Ayrıca, Adana Hacı Sabancı OSB'de 26 bin metrekaresi kapalı, toplam 128 bin metrekarelik faal olmayan bir tesislerinin daha bulunduğunu açıklayan Şeker, bu yıl mevcut tesislerinin güneyinde bulunan 304 bin metrekarelik arsayı da satın alarak, toplam tesis alanları yaklașık 1 milyon 450 bin metrekareye çıkardıklarım bildirdi. SASA'nın faaliyete geçtikten sonra tekstil ve kimyada hammadde tedariğinin önde gelen markaları arasına hızla girdiğini ifade eden Mehmet Şeker, "Dupont ile yapılan ortaklık sonrasında söz konusu firmanın Dacron' markasının kullanım hakkını da aldık. Elyaf ve iplik ürünlerini, halen bu marka altında pazara sunuyoruz, 2005 yılında kurulan özel polimerler ve kimyasallar' işkolunda ise 'Advanite' markasını geliştirdik. 12 yılda Turquality programının da desteği ile iç piyasada ve başta Avrupa olmak üzere yurt dışında satış ve pazarlama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi. Bütün markalarını tanıtmak amacıyla yurt içi ve dışındaki fuarlara düzenli olarak katıldıklarını ifade eden Şeker, "Firmamızın ürünleri kalite, teknik servis, süreklilik nedeni ile tercih ediliyor” diye konuştu.
Haberin Kaynağı: Dünya